Recepte ļoti sātīgam un aromātiskam sautējumam, ko Dienvidamerikā pazīst ar nosaukumu “chili con carne”.
Klasiskajām sastāvdaļām – liellopa gaļai, tomātu mērce un pupiņām – klāt liekam ķirbi. Tas padarīs šo sautējumu uzturvērtības ziņā bagātāku un garšas ziņā – interesantāku.
Receptes autore: Lindas Virtuve
SASTĀVDAĻAS:
- 2 lieli sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
- eļļa cepšanai
- 900 g maltas liellopa gaļas
- 1 kg nomizota ķirbja gabaliņu (aptuveni 1.5 kg ķirbja šķēle)
- 2 burciņas Spilva saldās tomātu mērces
- 2 burciņas Spilva pupiņas meksikāņu gaumē
- 1 tējkarote Latplanta maltā kanēļa
- 1 paciņa Latplanta drupinātu ķiploku
- 1-2 glāzes ūdens
- sāls pēc garšas
- pasniegšanai – vārīti rīsi un zaļumi
PAGATAVOŠANA:
- Uzkarsētā eļļā lielā katlā cep sīpolu, līdz tas kļuvis caurspīdīgs.
- Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep gaļu kopā ar kanēli un drupinātiem ķiplokiem, lielākos gaļas gabalus saspaidot ar koka lāpstiņu.
- Pievieno šķipsnu sāls. Pannas saturu pievieno katla saturam.
- Katlam pievieno ķirbja gabalus, tomātu mērci, pupiņas un vienu glāzi ūdens. Samaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni (konsistencei jābūt kā ļoti biezai zupai vai vidēji šķidram sautējumam – daļa ūdens iztvaikos sautēšanas procesā). Pievieno sāli pēc garšas.
- Katla saturu sautē, ik pa laikam apmainot, vidēji 20-30 minūtes vai līdz ķirbja gabaliņi ir kļuvuši mīksti, bet nav izjukuši. Pievieno pupiņas, samaisa un vēlreiz visu uzkarsē.
- Pasniedz ar vārītiem rīsiem un zaļumiem.
JAUNUMS! Iegādājies receptes sastāvdaļas vienuviet: https://ej.uz/SpilvaRimi