Piešķir dzīvei asumiņu, ko spēj sagremot. Vai jau esi pazīstams ar tradicionālo meksikāņu virtuves ēdienu ‘Chili con carne’?
Šis ir arī viens no Amerikas iecienītākajiem ziemas ēdieniem. Mēs aicinām arī Tevi iepazīt šīs garšas, pagatavojot sātīgu, sildošu un bezgala gardu recepti, kuras smarža vien sapulcinās visu ģimeni pie galda. Šis ēdiens ir pa spēkam visiem, arī Tev – kaut arī uzrodies virtuvē tikai, lai ļautos pa kādam eksperimentam!
SASTĀVDAĻAS 4 PORCIJĀM:
- 500 g liellopu maltās gaļas
- 1 sīpols
- 1 paprika
- 400 g konservētu sarkano pupiņu
- 200 g “Spilva” tomātu mērces bez cukura
- 1 tējkarote paprikas pulvera
- ½ tējkarotes čili pārslu
- sāls un pipari pēc garšas
- 100 g konservētas kukurūzas
PAGATAVOŠANA:
- Uzkarsē pannu ar eļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno malto gaļu un apcep brūnu.
- Pievieno smalki sagrieztu papriku, noskalotas pupiņas, tomātu mērci un garšvielas. Apmaisa un ļauj visam sautēties dažas minūtes.
- Beigās pievieno kukurūzu.
- Pasniedz ar tortiljas čipsiem, jogurtu un laimu.