BROKASTU ŠAKŠUKA

Garda un sātīga brokastpusdienu recepte, izmantojot tik iecienīto, klasisko Spilva tomātu mērci.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1/2 burciņas Spilva tomātu mērces
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 2 tomāti
  • sauja pētersīļu
  • sāls, cukurs un svaigi melnie pipari pēc garšas
  • 2 zariņi svaiga timiāna
  • 4-5 olas
  • olīveļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

  1. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā, pētersīļus tāpat.
    2. Tomātus noblanšē (aplej ar karstu ūdeni un novelk mizu) un sagriež mazos kubiņos.
    3. Pannā uzkarsē olīveļļu un tajā apcep vispirms sīpolu.
    4. Kad sīpols zeltains, pievieno pētersīļus, ķiploku, tomātus un tomātu mērci, un visu pasautē vēl ~ 10 minūtes. Nedaudz pētersīļus atstāj dekorēšanai.
    5. Noregulē garšu ar sāli un noteikti – cukuru. Ja mērce šķiet ļoti bieza, pievieno nedaudz ūdens.
    6. Kad mērce nedaudz samazinājusies apjomā, ar karoti izveido nelielas iedobītes – ligzdiņas un katrā iesit pa olai.
    7. Pannai uzliek vāku un pacep vēl max 5 minūtes. 8. Pasniedz siltu ar svaigu maizīti un vēl nedaudz zaļumiem.

Iekļautie produkti

Jaunākās receptes

Rasols

Kā Tu saki – rosols vai rasols? 🤔 Izmēģini Airitas recepti un iepriecini ciemiņus ar

Kraukšķīgie Taco

– Sagriez gaļu aptuveni 3-4 cm biezumā, apber ar sāli un pipariem no abām pusēm.