Tomātu mērce ir garšā bagātīgs produkts, kas piedāvā Itālijas virtuves pamatvērtības – kvalitāti, svaigas izvejvielas un vienkāršību. Mērcei ir izteikta bazilika garša. Mērci var lietot kā gardu piedevu dažādiem ēdieniem un uzkodām, kā arī brušetu, fokačas un picu pagatavošanai. Tomēr vislabāk mērces garšas un smaržas īpašības atklāsies, tās baudot siltas un izmantojot ēdiena gatavošanā. Īpaši piemērotas itāļu ēdienu gatavošanai – pastai, lazanjai, kā arī dažādiem gaļas un dārzeņu ēdieniem.
Mērce pildīta 385 ml burciņās. Mēces derīguma termiņš neatvērtā veidā – 12 mēneši. Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī!
Pagatavošana:
Sakarsētā pannā apcep gaļu un dārzeņus. Kad gaļa iegūst zeltaini brūnu nokrāsu, pievieno mērci. Uzkarsē un pasniedz ar nūdelēm vai citām piedevām.
100g produkta satur:
Enerģētiskā vērtība 80 kcal/345 kJ,
tauki 3,7g (tostarp piesātinātās taukskābes 0,3g),
ogļhidrāti 10g (tostarp cukuri 8,2g),
olbaltumvielas 1,3g,
sāls 1,2g
Sastāvdaļas: tomātu biezenis 35 %, tomātu gabaliņi, ūdens, sīpoli, cukurs, burkāni, rapšu eļļa, modificēta ciete, sāls, baziliks 0,3 %, garšvielas, skābuma regulētājs (etiķskābe).
RAVIOLI SACEPUMS