Vēl nepārspēta garšu kombinācija – pasta ar tomātu mērci un gaļas bumbiņām. Tad nu aicinām šo Itālijas garšu maltīti pagatavot jau šodien!
SASTĀVDAĻAS:
- 1/2 burciņa Spilva tomātu mērces
- 300g liellopu maltās gaļas
- 250g spageti
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 3 ēd.k. miltu
- sāls, cukurs un svaigi malti melnie pipari
- zariņš svaiga rozmarīna
- olīveļļa cepšanai
- 50g rīvēta cietā tipa siera pasniegšanai
PAGATAVOŠANA:
- Sagatavo gaļas bumbiņām gaļas masu. Bļodā liek malto gaļu, pievieno smalki sakapātu ķiploku, sīpolu, sāli, svaigi maltus melnos piparus un 1 tējkaroti cukura. Visu samaisa viendabīgā masā. No masas veido kastaņu lieluma bumbiņas. Katru bumbiņu apviļā miltos.
- Pannā uzkarsē eļļu un tajā no visām pusēm apcep gaļas bumbiņas. Noņem no pannas un pannu nomazgā.
- Pannā lej tomātu mērci, pievieno 100 ml ūdens, pievieno smalki sakapātu rozmarīnu un noregulē garšu ar sāli, cukuru un pipariem.
- Kad mērce uzkarsusi, tajā liek bumbiņas, vāku virsū un visu pasautē 10 minūtes.
- Tikmēr novāra spageti pēc instrukcijas uz iepakojuma un sarīvē sieru, ja tas nav jau sarīvēts.
- Pasniedz spageti, pārlietu ar gaļas bumbiņu mērci un pārkaisītu ar sieru.