Brīdī, kad sakārojas kaut kas kreptīgs un tradicionāls, siļķe kažokā būs lieliska izvēle, lai arī tās pagatavošana ir laikietilpīga. Piedāvājam saglabāt šo klasisko recepti!
SASTĀVDAĻAS (aptuveni 8-10 ēdājiem):
- 400 g mazsālītas siļķes (var arī sālītas, pēc paša ieskatiem)
- 2 sīpoli
- 8 ar visu mizu novārīti kartupeļi
- 1 burciņa Spilva marinētu biešu(sarīvētas)
- 6 cieti vārītas olas
- 5 ar visu mizu novārīti burkāni
- Spilva 4 sezonu majonēze
- Skābais krējums
- Sāls, melnie pipari pēc garšas.
PAGATAVOŠANA:
- Siļķu fileju sagriež smalkos gabaliņos.
- Kartupeļus un burkānus nomizo, olas noloba. Visu sagriež kubiņos vai sarīvē, katru savā traukā. Sīpolus nomizo un smalki sakapā. Rīvētajām bietēm notecina šķidrumu.
- Sajauc mērcei krējumu ar majonēzi, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Ņem trauku, kurā kārto salātus. Sāk ar kartupeļiem, pa virsu bagātīgi klāj mērci. Pēc tam kārtās liekami burkāni, mērce, siļķe, sīpoli un vēlreiz mērce, bietes, mērce un visam pa virsu – rīvēta ola.
- Ļauj vismaz stundu garšām savilkties, bet vislabāk garšos tad, ja salāti nostāvēs nakti.