20.martā tiek atzīmēta starptautiskā Ravioli diena – gatavo un baudi kopā ar savējiem!
Ravioli ir makaroni, kam pamatā ir pildījums, ko ieskauj plāna makaronu mīkla. Pagatavošanas veidi ir tikpat dažādi – cept, vārīt, sautēt, fritēt, kā pildījuma variācijas, nerunājot par mērcēm, kas ir būtiska ravioli sastāvdaļa. Nebaidies no izaicinājuma, šī recepte ir tā vērta!
TEV NEPIECIEŠAMS:
- 2 burciņas “Spilva” tomātu mērces ar baziliku
- 750 g ravioli ar gaļu
- 400 g smalcinātu tomātu savā sulā
- 1 sīpols
- 2 daiviņas ķiploku
- malti melnie pipari
- 200 g mocarellas siera
PAGATAVOŠANA:
- Dziļā pannā apcep smalki sakapātu sīpolu un sasmalcinātus ķiplokus, līdz sīpoli mīksti un caurspīdīgi. Pievieno tomātus savā sulā, tomātu mērci ar baziliku un maltus melnos piparus. Visu nedaudz pasutina.
- Dziļā karstumizturīgā traukā liek ¼ mērces, pāri tai liek ravioli vienā kārtā, tad liek pāri mērci, tad atkal ravioli un tā, līdz iztērētas visas sastāvdaļas. Pēdējai kārtai jābūt tomātu mērcei.
- Visu pārber ar mocarellas sieru.
- Liek cepties līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 30 minūtes, līdz ravioli mīksti un siera cepurīte zeltaini brūna.
Vai šī recepte ir kas jauns Tavā virtuvē?