Kraukšķīgie Taco

Kraukšķīgie Taco

Tavam brokastu galdam

GatAVo kopā ar

Elmāru Tanni

Sastāvdaļas

  • 400g Argentīnas antrekots (vai liellopa fileja)
  • 150g Spilva gurķi marinēti asie (6-9cm)
  • 150g Spilva grilēta paprika
  • Spilva Street food sinepju un medus mērce
  • Vīnogu eļļa
  • 100g ciedru rieksti
  • Sarkanais kāposts
  • Zaļais kāposts
  • 2 gb vidēji burkāni
  • 1 gb svaigs asais pipars
  • Romiešu salātu lapas
  • Kinza neliela buntīte
  • 1 gb citrons
  • Balsamico etiķis
  • Sāls, pipari

Kādas piedevas pievienot?

Sastāvdaļas vari mainīt pēc saviem ieskatiem un mīļākajām garšu kombinācijām. Steika vietā vari izmantot malto gaļu vai sulīgu vistas fileju. Viegli, garšīgi un ar odziņu! Šis ēdiens noteikti iederēsies tavās vasaras ballītēs.

Kraukšķīgo Taco pagatavošana

– Sagriez gaļu aptuveni 3-4 cm biezumā, apber ar sāli un pipariem no abām pusēm.
– Uz pannas lej vīnogu eļļu, uz sakarsētas pannas liec cepties gaļas gabalus. Apcep no abām pusēm (2min no katras puses). Noņem gaļu no pannas, un ļauj tai atpūsties!
– Tikmēr apbrūnini ciedru riekstus- ber tos uz pannas bez eļļas. Atceries, ka no apbrūnināšanas līdz sadedzināšanai ir viens solis!
– Sarkano un zaļo kāpostu sagriez strēmelēs, vai sarīvē uz rīves, vienmēr domā par krāsām. Nomizo burkānu, un sarīvē garās strēmelēs.
– Bļodā liec kāpostu miksu, samaisi kopā ar burkāniem, pievieno aptuveni 3 ēdamkarotes balsamico etiķi, pieber šķipsniņu sāli un piparus.
– Tev patīk asums? Sagriez aso piparu plānās ripiņās, un pievieno gatavajam salātu miksam.
– Sagriez marinētos gurķus kubiņos, saplucini Spilva grilēto papriku gareniskās strēmelēs.
– Atdzesēto steiku sagriez plānās šķēlēs.

"Īsto garšu buķeti veido mērces, kādas Tu pievieno!"

Konstruējam kopā! Ņem romiešu salātu lapas un atdali tās. Lapas būs kā laiviņa, kurās kārtot visas sagatavotās sastāvdaļas. Pamatā liec steika strēmeles, pa virsu klāj SPILVA Street Food sinepju un medus mērci (vari izvēlēties arī Spilva Street Food burgeru mērci vai Wrap mērci).

Pa virsu ber iepriekš sagatavoto salātu miksu, sagriezto grilēto papriku un gurķīšus, pārber ar grauzdētajiem ciedru riekstiem. Sakapā nedaudz kinzu, un pārber pāri gardajiem taco.

Sakārto gatavos taco uz šķīvja, un pārlej pāri nedaudz citrona sulas.

Jaunākās receptes

Rasols

Kā Tu saki – rosols vai rasols? 🤔 Izmēģini Airitas recepti un iepriecini ciemiņus ar

Kraukšķīgie Taco

– Sagriez gaļu aptuveni 3-4 cm biezumā, apber ar sāli un pipariem no abām pusēm.