ITĀLIJAS GARŠAS: SPAGETI AR BOLOŅAS MĒRCI

Noslēdzot Itālijas garšas ceļojumu, ienes savās mājās vairāk saules, smaržas un mājīguma – izmēģini Spilva tomātu mērci Boloņas gaumē un piešķir ēdienam itāļu virtuves nianses.

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 g maltas liellopu gaļas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 burciņa Spilva tomātu mērces Boloņas gaumē
  • 500 g spageti
  • 100 g rīvēta cietā tipa siera
  • Olīveļļa cepšanai

 

PAGATAVOŠANA:

  1. Sīpolu un ķiploku daiviņas nomizo un smalki sakapā, burkānu sarīvē uz rīves.
  2. Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļu, tajā apcep gaļu un dārzeņus. Nepārtraukti maisa, lai gaļa nesaiet kunkuļos.
  3. Kad gaļa sacepta, pievieno Spilva tomātu mērci Boloņas gaumē un 100 ml ūdens, pannai uzliek vāku un 10 minūtes pasautē uz lēnas uguns.
  4. Spageti novāra, sekojot instrukcijām uz iepakojuma.
  5. Pasniedz atsevišķi vai mērci samaisītu kopā ar spageti un pārkaisītu ar rīvētu cieto sieru.

 

Iekļautie produkti

Jaunākās receptes

Rasols

Kā Tu saki – rosols vai rasols? 🤔 Izmēģini Airitas recepti un iepriecini ciemiņus ar

Kraukšķīgie Taco

– Sagriez gaļu aptuveni 3-4 cm biezumā, apber ar sāli un pipariem no abām pusēm.