Pagatavo lasi ar grilētiem dārzeņiem – palīgā nāks Spilva BBQ mērce ar medu, kas marinādei piešķirs saldenas garšas nianses.
LASIM:
- 400 g lasis
- 2 ēd.k. Spilva barbekju medus mērces
- sāls un svaigi malti melnie pipari
- 1 tējk. sviesta cepšanai
DĀRZEŅIEM:
- 1 cukini
- 1 paprika
- 4 mini burkāniņi
- ½ brokoļa
- ½ citrons
- 1 ēdamkarote Spilva barbekju medus mērces
- sāls un svaigi malti melnie pipari
- 2 ēdamkarotes olīveļļas cepšanai
PAGATAVOŠANA:
1. Dārzeņu sagriež vienādos gabaliņos un liek bļodā. Pievieno Spilva BBQ medus mērci, citrona sulu, sāli, cukuru, piparus un olīveļļu. Sajauc kopā un atstāj uz 5 minūtēm garšām sajaukties.
2. Lasi sadala porciju gabaliņos un katru gabaliņu apziež ar Spilva BBQ medus mērci. Uzber sāli un piparus.
3. Pannā izkausē sviestu un apcep lasi no abām pusēm. Sāk cepšanu ar ādu uz leju.
4. Otru pannu sakarsē un uz tās viegli apcep dārzeņus. Vairāk eļļas nepievieno.
5. Pirms pasniegšanas lasi vēlreiz bagātīgi noziež ar mērci.