Noslēdzot Itālijas garšas ceļojumu, ienes savās mājās vairāk saules, smaržas un mājīguma – izmēģini Spilva tomātu mērci Boloņas gaumē un piešķir ēdienam itāļu virtuves nianses.
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g maltas liellopu gaļas
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 2 ķiploku daiviņas
- 1 burciņa Spilva tomātu mērces Boloņas gaumē
- 500 g spageti
- 100 g rīvēta cietā tipa siera
- Olīveļļa cepšanai
PAGATAVOŠANA:
- Sīpolu un ķiploku daiviņas nomizo un smalki sakapā, burkānu sarīvē uz rīves.
- Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļu, tajā apcep gaļu un dārzeņus. Nepārtraukti maisa, lai gaļa nesaiet kunkuļos.
- Kad gaļa sacepta, pievieno Spilva tomātu mērci Boloņas gaumē un 100 ml ūdens, pannai uzliek vāku un 10 minūtes pasautē uz lēnas uguns.
- Spageti novāra, sekojot instrukcijām uz iepakojuma.
- Pasniedz atsevišķi vai mērci samaisītu kopā ar spageti un pārkaisītu ar rīvētu cieto sieru.