
Šefpavārs Gatis Lauva eksperimentē: Vai olas var krāsot ar ievārījumu, sinepēm un grenadīnu?
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
“
Balstoties uz novadu un to iedzīvotāju īpašībām, savas personības garšā un izskatā ir ieguvušas šo novadu “dāmas” – Latvijas simtgadei veltītajā izlasē iekļautās mērces. Iepazīstieties ar pikanto vidzemnieci, lepno kurzemnieci, gardo zemgalieti un bagāto latgalieti!
“PIKANTĀ VIDZEMNIECE – tomātu mērce ar pipariem”. Mērce ar pikantu garšas noti, ko piešķir pievienotie melnie un čili pipari, kā arī – garšvielu maisījums, kura sastāvā ir koriandrs. Mērce ir lieliski piemērota grilētiem gaļas ēdieniem, kā arī – citiem otrajiem ēdieniem.
“LEPNĀ KURZEMNIECE – tomātu mērce ar tomātu gabaliņiem”. Tā ir bagātīga, sulīgiem tomātu gabaliņiem un aromātiskām garšām piepildīta mērce, ko piešķir mērces sastāvā esošais ķiploks, sīpols un lauru lapas. Šo mērci var lietot gan kopā ar tradicionāliem ēdieniem, gan ar īpaši smalkām un ar mīlestību pagatavotām maltītēm.
“GARDĀ ZEMGALIETE – tomātu mērce ar zaļumiem”. Tradicionāla mērce, kas garšos Latvijas lauku zaļumu piekritējiem. Tomātu mērcei ir patīkama, pievienotajiem garšaugiem (dilles, maurloki, pētersīļi, baziliks, raudene) raksturīga garša.
“BOGOTUO LATGALĪTE – tomātu mērce ar dārzeņiem”. Garda mērce, kas ir bagātīgi papildināta ar burkāniem, papriku, sīpoliem un tomātiem – katram latvietim labi pazīstamiem dārzeņiem. Mērce īpaši labi garšos kopā ar gaļas, makaronu un citiem otrajiem ēdieniem. Tā ir izmantojama ne tikai kā piedeva jau gataviem ēdieniem, bet arī – gatavošanas procesā.
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
Tuvojoties Lieldienām, galdā atkal tiek celtas tradicionālas olu receptes un populāri svētku ēdieni, kuros būtiska
Rūpējoties par ilgtspējīgu pārtikas ražošanu un to, lai šie procesi būtu pēc iespējas dabai draudzīgāki,