
Šefpavārs Gatis Lauva eksperimentē: Vai olas var krāsot ar ievārījumu, sinepēm un grenadīnu?
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
“
Raidījums “Tuč, tuč Rītiņš” ir Latvijas garšas atklājums, kura gaitā Mārtiņš Rītiņš kopā ar skatītājiem izbauda stāstus ar īpašu garšu, tiekas ar sabiedrībā ļoti zināmiem un arī līdz šim plašāk nepazīstamiem sarunu biedriem – zemniekiem, zvejniekiem, ražotājiem un citiem garšas radītājiem.
Šis gastronomiskais ceļojums tiek piedāvāts sadarbībā ar Latvijas Simtgadei veltītajām Spilvas mērcēm, kuru garša radīta, ņemot vērā Latvijas kultūrvēsturisko novadu un to iedzīvotāju īpašības. Šīs mērces simbolizē katra novada garšu un tiek dēvētas par Pikanto vidzemnieci, Lepno kurzemnieci, Gardo zemgalieti un Bagāto latgalieti.
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
Tuvojoties Lieldienām, galdā atkal tiek celtas tradicionālas olu receptes un populāri svētku ēdieni, kuros būtiska
Rūpējoties par ilgtspējīgu pārtikas ražošanu un to, lai šie procesi būtu pēc iespējas dabai draudzīgāki,