
Šefpavārs Gatis Lauva eksperimentē: Vai olas var krāsot ar ievārījumu, sinepēm un grenadīnu?
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
“
““Spilva” šogad atzīmē trīsdesmit gadu jubileju, un, atbilstoši biznesa attīstības stratēģijai, zīmola produktu portfeļa papildināšana bija loģisks solis, tādēļ esam pievienojuši produktu sortimentam garšvielu zīmolu, ko līdz šim pazinām kā “Latplanta”. Garšvielu kategorija organiski iekļaujas “Spilvas” kopējā produktu klāstā, nodrošinot “Spilvas” garšvielas nemainīgi augstā kvalitātē”, stāsta “Orkla Latvija” komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.
“Līdz šim “Latplantas” sortimentā ir 70 dažādas garšvielas, kuru pārdošanas apjomi ik gadu turpinājuši augt – to veicināja arī pandēmijas laikā mājās biežāk gatavotās maltītes. Turklāt kā liecina patērētāju pētījuma dati, šis garšvielu zīmols ierindojas starp TOP3 atpazītāko garšvielu zīmoliem Latvijā,*”skaidro L.Mikša.
“Orkla Latvija” sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Berg Research” 2021.gada martā veica pētījumu interneta vidē, aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18-74 gadiem interneta vidē par pircēju paradumiem un izvēli iegādājoties ēdienu garšvielas. Tā rezultāti liecina – kā visbiežāko kritēriju produkta izvēlē pircēji norādījuši kvalitāti (74 %), to, vai garšvielām nav pievienotas e-vielas (48%), kā arī – vai tām piemīt izteikts aromāts (44%). Izvēloties “Latplantas” zīmolu, pircēji novērtē produktu augsto kvalitāti (64%), draudzīgo cenu (55%), kā arī to, ka tas ir vietējais zīmols (54%).
Respondentu vidū vairums (70%) dzīvo tādās mājsaimniecībās, kurās maltītes gatavo regulāri – katru dienu. Vairāk kā puse (54%) no aptaujātajiem paši ir gan galvenie pārtikas un garšvielu pircēji, gan maltīšu gatavotāji. Maltīšu gatavotāju, pārtikas un garšvielu pircēju grupas lielā mērā pārklājas, tādi, kas pērk tikai garšvielas, bet negatavo un parasti nepērk citus pārtikas produktus ir 4% no respondentiem.
“Latplanta” ir viens no senākajiem garšvielu zīmoliem Latvijā, dibināts 1991. gadā, savukārt 2009. gadā, biznesa stratēģijas paplašināšanas ietvaros, to iegādājās ēdienu un ēdienu piedevu ražotājs “Spilva”, kas pašlaik ir viens no “Orkla Latvija” zīmoliem.
Jaunās “Spilva Latplanta” garšvielas pieejamas lielākajos tirdzniecības centros, kā arī “Orkla Latvija” interneta veikalā www.oveikals.lv
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
Tuvojoties Lieldienām, galdā atkal tiek celtas tradicionālas olu receptes un populāri svētku ēdieni, kuros būtiska
Rūpējoties par ilgtspējīgu pārtikas ražošanu un to, lai šie procesi būtu pēc iespējas dabai draudzīgāki,