
Šefpavārs Gatis Lauva eksperimentē: Vai olas var krāsot ar ievārījumu, sinepēm un grenadīnu?
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
“
Kopīgie šķirošanas treniņi notiks četras nedēļas. Izaicinājuma pirmo trīs nedēļu pirmdienās soli pa solim varēs uzzināt par stikla, plastmasas, papīra un kartona un metāla iepakojuma šķirošanu, apgūstot noderīgus paņēmienus, kā šķirot ērti. Savukārt ceturtajā nedēļā trenere stāstīs par mājokļa labiekārtošanu, lai atkritumu šķirošana būtu ērta un būtu prieks šķirot arī pēc izaicinājuma noslēguma.
Ik nedēļu apņēmīgākie dalībnieki, kuri pieņēmuši Šķiratlona izaicinājumu, uzzinās interesantus faktus par atkritumu šķirošanu un varēs atskaitīties par sasniegtajiem rezultātiem. Katru nedēļu viens no konkursa dalībniekiem izlozes kārtībā saņems patīkamu pārsteigumu no Šķiratlona draugiem un atbalstītājiem.
Viens no zīmola Spilva un uzņēmuma Orkla Foods Latvija ilgtspējas attīstības stratēģijas pamatuzdevumiem ir virzīts uz atkritumu apjoma nepārtrauktu samazināšanu un atkritumu sapratīgu apsaimniekošanu, kas paredz gan šķirošanu, gan pārstrādājama un atjaunojama iepakojumu materiāla īpatsvara palielināšanu.
Informācija sagatavota sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu.
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
Tuvojoties Lieldienām, galdā atkal tiek celtas tradicionālas olu receptes un populāri svētku ēdieni, kuros būtiska
Rūpējoties par ilgtspējīgu pārtikas ražošanu un to, lai šie procesi būtu pēc iespējas dabai draudzīgāki,