“Spilva” pāriet uz 100% atjaunojamas elektroenerģijas izmantošanu, samazinot CO2 izmešus uz nulli
Turpinot apkārtējai videi draudzīgu risinājumu ieviešanu pārtikas ražošanā, SIA “Orkla Latvija” pilnībā pārgājusi uz 100%
“
Jau pērn uzsākta vairāku zīmola Spilva produktu receptūru pārskatīšana, lai samazinātu sāls daudzumu tomātu mērču, kečupu, sinepju un dresingu jeb salātu mērču kategorijās. Piemēram, tomātu mērču un kečupu kategorijā atsevišķiem produktiem sāls daudzums samazināts par 10% līdz 30%. Šogad tehnologi turpina mērķtiecīgu darbu, lai samazinātu cukura daudzumu tomātu mērcēs un kečupos, kā arī sāls un cukura samazināšanai majonēzēs, pārskatot visas šo produktu receptūras.
“Šobrīd mēs veicam visus nepieciešamos laboratorijas un ražošanas testus, lai līdz šā gada beigām ražošanā varētu ieviest uzlabotas Spilvas majonēžu receptūras ar samazinātu sāls un cukura daudzumu. Izpētes darbs, meklējot alternatīvas un pielāgojot receptūras ir laikietilpīgs process, taču ir svarīgi, lai produktu garša un kvalitāte saglabātos nemainīga. Tas ir patiess izaicinājums, jo garša ir svarīgs aspekts mūsu produkcijas cienītājiem,” informē Orkla Latvija komunikācijas direktore Lineta Mikša.
Receptūru pārskatīšana, samazinot sāls un cukura daudzumu, tiek īstenota Orkla Latvija ilgtspējas stratēģijas ietvaros. Šī stratēģija paredz daudzpusīgu pieeju organizācijas darbā, un atbilstoši tai ir izvirzītas piecas darbības jomas, kurās Orkla Latvija aktīvi strādā ilgtspējas virzienā: uzturs un labsajūta, droši produkti, ilgtspējīgi izejmateriāli, atbildība pret vidi, rūpes par darbiniekiem un sabiedrību. Katrā darbības jomā ir noteikti ilgtermiņa mērķi un uzdevumi, kuru izpilde ir pakāpeniska.
Turpinot apkārtējai videi draudzīgu risinājumu ieviešanu pārtikas ražošanā, SIA “Orkla Latvija” pilnībā pārgājusi uz 100%
Zīmols “Spilva”, līdzās konservējumiem, mērcēm un ēdienu piedevām, produktu portfeli papildinājis ar jaunumu – garšvielu
“Orkla Latvija”, sekojot līdzi pasaules pārtikas tendencēm un patērētāju pieprasījumam, sāk ražot majonēzi no olām,