
Šefpavārs Gatis Lauva eksperimentē: Vai olas var krāsot ar ievārījumu, sinepēm un grenadīnu?
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
“
„DIP jeb dipping mērces, kas paredzētas sāļo uzkodu iemērkšanai, kļūst arvien populārākas. It īpaši tas novērojams pavasarī un vasarā, kad cilvēki daudz vairāk laika pavada ārpus telpām, ieturot maltīti svaigā gaisā. Ne katrreiz ir laiks un iespēja pagatavot iecienītās garšas DIP mērci mājas apstākļos, tādēļ ar Spilvas jauno produktu līniju cenšamies atvieglot gatavošanas procesu, ietaupīt laiku un, protams, padarīt maltīti gardāku,” teic Orkla Foods Latvija mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.
Dažādu garšu cienītājiem ir radītas četras atšķirīgas Spilvas DIP mērces. Meksikāņu virtuvē pazīstamās Siera un Salsas DIP mērces vislabāk papildinās kartupeļu čipsu un kukurūzas čipsu jeb nachos garšu. Kopā ar čipsiem labi garšos arī Paprikas un Zaļumu DIP mērces, taču ideālākais to pielietojums būs kopā ar dārzeņiem – burkāniem, tomātiem, ziedkāpostiem, gurķiem. Ērtākai DIP mērču lietošanai tās ir pildītas 250 ml stikla burciņā ar lielu vāka diametru.
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
Tuvojoties Lieldienām, galdā atkal tiek celtas tradicionālas olu receptes un populāri svētku ēdieni, kuros būtiska
Rūpējoties par ilgtspējīgu pārtikas ražošanu un to, lai šie procesi būtu pēc iespējas dabai draudzīgāki,