
Šefpavārs Gatis Lauva eksperimentē: Vai olas var krāsot ar ievārījumu, sinepēm un grenadīnu?
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
“
Fritētas kraukšķīgās panko olas
Šī recepte ir lielisks veids, kā Lieldienu vārītajām olām piešķirt pavisam citu garšu un izskatu. No ārpuses – kraukšķīgas un zeltainas, iekšpusē – maigi krēmīgas. Viegli pagatavojamas aerogrilā un piemērotas kā uzkoda svētkos.
Nepieciešamās sastāvdaļas (4 porcijām):
Pagatavošana:
Vārītās olas noloba un pārgriež uz pusēm. Dzeltenumus izņem un liek bļodā. Pievieno majonēzi un Dižonas sinepes, visu samaisa līdz viendabīgai, krēmīgai masai. Olu baltumus apviļā vispirms miltos, pēc tam sakultā olā un visbeidzot panko rīvmaizē, viegli piespiežot panējumu, lai tas labi pielīp. Panētās olas liek aerogrila grozā, apsmidzina ar eļļu un cep 200 °C temperatūrā 6–8 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Kad atdzisušas, pilda ar sagatavoto dzeltenumu masu un pasniedz.
Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda!”
Zaļo zirnīšu un olu salāti
Klasiski, bet ar mūsdienīgu akcentu – šie salāti ir ātri pagatavojami un garšos ikvienam. Vārītas olas, aromātiski lociņi un sinepēzes mērcē paslēptais pikantums kopā veido vienkāršu, bet pārdomātu garšu kombināciju, kas ies pie sirds īstiem gardēžiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Olas nomizo un sagriež mazos gabaliņos, liek bļodā. Sagriež lociņus un pievieno klāt lielāko daļu sagriezto loku, nedaudz atstājot dekorēšanai. Masai pievieno pusi konservēto zaļos zirnīšu un sinepēzes mērci. Visu rūpīgi samaisa un pārkaisa ar svaigiem lociņiem.
Recepte tapusi sadarbībā ar satura radītāju Justīni Martinsoni.
Kartupeļu pankūku torte
Ja meklē ko īpaši iespaidīgu un pārsteidzošu, šī kārtainā kartupeļu pankūku torte ir īsts atradums! Tā apvieno kraukšķīgu bekonu, latviešu mīļāko ēdienu – kartupeļus, un “Spilva” grauzdēto sīpolu majonēzi, lai katrs vēders būtu laimīgs.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Kartupeļus sarīvē un no tiem izspiež sulu, paturot bļodā tikai cieti. Pievieno olas, miltus un sāli, visu sajauc viendabīgā masā. Kad panna ir uzkarsusi, tajā cep lielas, apaļas pankūkas no abām pusēm līdz zeltaini brūnas. Tajā pašā pannā apcep bekonu. Paralēli sagriež tomātu.
Sāk kārtot torti: kartupeļu pankūka pārklāta ar “Spilva” majonēzi, nākamā pankūka ar majonēzes kārtiņu un bekonu, vēl viena kārta ar kartupeļu pankūku, majonēzi un tomātu, tā turpinot, līdz sastāvdaļas beidzas. Pēdējo kārtu pārklāj ar majonēzi un pārkaisa ar dillēm.
Recepte tapusi sadarbībā ar satura radītāju Justīni Martinsoni.
Papildu informācijai:
Laura Bagātā
Komunikācijas un ilgtspējas vadītāja
SIA “Orkla Latvija”
E-pasts: laura.bagata@orkla.lv
Mobilais tālrunis: +371 26115666
www.orkla.lv
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.
Tuvojoties Lieldienām, galdā atkal tiek celtas tradicionālas olu receptes un populāri svētku ēdieni, kuros būtiska
Rūpējoties par ilgtspējīgu pārtikas ražošanu un to, lai šie procesi būtu pēc iespējas dabai draudzīgāki,