Kad visi pie viena galda tiek, lai majonēze pa riņķi iet. Mūsu jaunākais gardums – Street food majonēze, kas gatavota no brīvībā turētu vistu olām.
Nākamreiz, gatavojot savu mīļāko uzkodu, nejūties neērti to pēc tam iemērkt krēmīgā un maigā majonēzē, tajā pašā, kas vienmēr ir bijusi Tava klasiskā izvēle, tikai tagad – uzlabotā versijā!
Iedvesmai, izmēģini kraukšķīgo tīģergarneļu uzkodu recepti!
SASTĀVDAĻAS:
• 30 tīģergarneles
• 1 ola
• 200 g miltu
• 100 ml piena
• panko rīvmaize
• sāls
• pipari
• pūšamā eļļa
PAGATAVOŠANA:
- Tīģergarneles noloba no čaulām, atstāj tikai astītes.
- Sagatavo trīs traukus panēšanai. Vienā lēzenā traukā ber 100 g miltu, sāli, piparus, un visu samaisa. Otrā nelielā bļodiņā sajauc mīklu – iesit olu, sakuļ, pievieno pienu un tad pakāpeniski pievieno atlikušos 100 g miltu, šķipsnu sāls un maisa, līdz iegūta mīkla bez kunkuļiem. Trešajā lēzenā traukā ieber panko rīvmaizi.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai, izklāj pannu ar cepamo papīru.
- Ņem garneli, apviļā to miltu maisījumā, nokrata, tad mērcē mīklā, liekajai mīklai ļauj nedaudz notecēt un beidzot garneli no visām pusēm apviļā panko rīvmaizē. Liek uz pannas. Tā atkārto ar visām garnelēm. Pirms likšanas krāsnī appūš tās ar eļļu.
- Cep sakarsētā krāsnī 10 minūtes vai līdz garneļu kraukšķīgā garoziņa ir viegli apbrūnējusi.
- Pasniedz ar majonēzi.