LAŠA FILEJA AR SALĀTIEM

Ja kādai mērcei ir jābūt Tavā ledusskapī, tad tā noteikti ir Sinepju-medus mērce. Tā tik neuzbāzīgi, bet papildinoši iederēsies kā gaļas ēdienos, tā veģetārās maltītēs, salātos un kā grilēta vai sautēta ēdiena papildinājums.

Esam sagatavojuši pavisam vieglu recepti, ko vari pagatavot vien 20 minūtēs, izjūtot unikālo mērces garšu.

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 400-500 g laša filejas
  • ½ tējkarote sāls
  • ½ tējkarote piparu
  • 100 g spinātu
  • 150 g ķiršu tomātu
  • 150 g ogu pēc izvēles (kazenes, zemenes, jāņogas)
  • 100 g fetas siera
  • Citrons pasniegšanai
  • Spilva Sinepju-medus mērce pasniegšanai

 

PAGATAVOŠANA:

1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2. Uz cepešpannas liek uz pusēm pārgrieztu laša fileju, kas apbērta ar garšvielām. Cep 12-15 minūtes.

3. Lielā bļodā kārto pārējās sastāvdaļas.

4. Gatavo lasi vai nu sadala gabaliņos un iemaisa salātos, vai pasniedz katru gabalu uz atsevišķa šķīvja.

5. Pāri visam pārlej Sinepju-medus mērci un uzspiež svaigu citronu sulu.

Iekļautie produkti

Jaunākās receptes

Rasols

Kā Tu saki – rosols vai rasols? 🤔 Izmēģini Airitas recepti un iepriecini ciemiņus ar

Kraukšķīgie Taco

– Sagriez gaļu aptuveni 3-4 cm biezumā, apber ar sāli un pipariem no abām pusēm.