Plaši daudzinātā Vidusjūras virtuve ir salīdzinoši vienkārša un ir kļuvusi pieejamāka arī Latvijā. Par to parūpējusies arī Spilva, radot un piedāvājot “Vidusjūras zaļumu mērci”. Šajā mērcē satiekas majonēzes un tomātu mērces garšas. Tās sastāvā ir dažādas Vidusjūras reģionam raksturīgās garšvielas, piemēram, ķiploks, pētersīlis, baziliks, paprika, koriandrs, oregano, timiāns. Lai garšai būtu izteiktāks asums, mērcei ir pievienotas sinepes.
Ja vēlaties baudīt ēdienu, kā to dara spāņi, itāļi un grieķi, tad ir vērts izmantot “Vidusjūras zaļumu mērci”, lai kopā ar to ienestu plašo Vidusjūras garšvielu buķeti ikdienas ēdienkartē. Mērce būs īpaši baudāma kopā ar zivīm un citām jūras veltēm, vistas ēdieniem un makaronu salātiem. “Vidusjūras zaļumu mērce” arī lieliski papildinās citus gaļas, rīsu ēdienus, kā arī – dažādus pilngraudu produktus.
Mērce pildīta 380 ml plastmasas pudelē. Uzglabāšanas termiņš neatvērtā veidā – 12 mēneši.
Produktu var iegādāties lielākajos tirdzniecības tīklos visā Latvijā.
100 g produkta satur:
Enerģētiskā vērtība 400 kcal/1640 kJ,
ogļhidrāti 15g (tostarp cukuri 13g,
olbaltumvielas 0,8g,
tauki 37g (tostarp piesātinātās taukskābes 2,7g),
sāls 1,2g
Sastāvdaļas: rapšu eļļa, ūdens, cukurs, sarkanvīna etiķis, SINEPES, tomātu pastas,OLU DZELTENUMU masa, ķiploki, modificēta ciete, jodēts sāls, Vidusjūras garšvielu maisījums 0,3%, garšvielas, biezinātājs (ksantāna sveķi), konservants (kālija sorbāts), krāsviela (paprikas ekstrakts), antioksidants (E385).