Garšvielu maisījums Hmeli-suneli

Kaltētu garšvielu maisījums, bez garšas pastiprinātājiem. Kaukāzu tautu virtuves garšviela, kurai ir universāls pielietojums dažādu ēdienu pagatavošanai, īpaši – gaļas ēdieniem kaukāziešu gaumē. Hmeli-suneli maisījumu labi papildina arī rīvēts muskatrieksts, krustnagliņas, melnie pipari, citronmelisa, bārbeles ogas, estragons, timiāns un salvija.
Sastāvs: Koriandrs, baziliks, dilles, selerijas, pētersīļi, piparmētras, lauru lapas, majorāns, ķiploki, čili pipari.
Lietošana: Hmeli-suneli nevajag pārāk ilgi karsēt un vārīt – vislabāk pievienot to ēdienam 10-15 minūtes pirms vārīšanas vai sautēšanas beigām. Bez hmeli-suneli nevar iztikt īstā harčo, čahohbili, sacivi un adžikā, taču tas lieliski iederas jebkurā gaļas ēdienā, papildina mērces, marinādes, sacepumu un pat pīrāgu garšu.