Kas par daudz, tas par skādi – vēsta sens latviešu ticējums. Tas attiecas arī uz sāls un cukura izmantojumu ēdienos. Mēs arī par to domājam, tādēļ pakāpeniski samazinām sāls un cukura izmantošanu “Spilva” produktos. Viens no mūsu galvenajiem mērķiem līdz 2025. gadam ir par 15% samazināt sāls un cukura izmantošanu it visos mūsu produktos. Izstrādājot jaunus produktus, mēs izvērtējam iespējas tajos pat neizmantot pievienotu cukuru. Viens no pirmajiem šādiem produktiem ir “Spilvas” tomātu mērce bez pievienota cukura!
Radot arvien veselīgākus un inovatīvākus produktus, vēl viena apņemšanās ir atteikšanās no konservantiem. Jau šobrīd tādi pircēju iecienīti produkti kā “Spilvas” sinepes, tomātu kečups un tomātu mērces tiek ražoti bez konservantiem. Bez konservantiem tiek ražoti arī visi gardie “Spilvas” ābolu biezeņi. Mūsu mērķis ir līdz 2025. gadam pilnībā atteikties no konservantu izmantošanas.
Arī radot jaunas un inovatīvas mērces, arvien vairāk uzmanību pievēršam tam, lai to pagatavošanā netiktu izmantoti dzīvnieku valsts produkti. Apzināmies, ka ik gadu pieaug to cilvēku skaits, kas savā uzturā izvēlas lietot tikai augu valsts produktus. Tādēļ mums īpaši svarīgi nodrošināt alternatīvas arī dzīvnieku pasaules izcelsmes ēdienu piedevām. Jau šobrīd lepojamies ar vegāniem draudzīgu produktu – “Spilvas” 4 sezonu majonēzi!