“Spilva” pāriet uz 100% atjaunojamas elektroenerģijas izmantošanu, samazinot CO2 izmešus uz nulli
Turpinot apkārtējai videi draudzīgu risinājumu ieviešanu pārtikas ražošanā, SIA “Orkla Latvija” pilnībā pārgājusi uz 100%
“
„2016. gadā ir uzsākts vērienīgs projekts saistībā ar strukturālām izmaiņām visās Orkla Foods ražotnēs Baltijas valstīs. Galvenais projekta mērķis ir veikt rūpnīcu specializāciju, padarot tās efektīvākas noteiktu produktu grupu ražošanā. Saistībā ar šo projektu Orkla Foods Latvija ražotne Babītes novadā specializējas mērču un majonēžu ražošanā, kļūstot par šo produktu ražotāju ne tikai Latvijas, bet arī – Igaunijas, Lietuvas un Somijas tirgiem,” informē Lolita Bemhena, Orkla Foods Latvija vadītāja.
Īstenojot uzņēmuma specializāciju, Orkla Foods Latvija ražotnē Babītes novadā tiek uzstādītas papildu iekārtas dresingu (salātu mērču) un majonēžu ražošanai, kā arī specializētas līnijas šo produktu pildīšanai plastmasas pudelēs un tūbās. Lai būtu iespējams izvietot visas nepieciešamās iekārtas, uzņēmuma ražošanas telpas tiek rekonstruētas un pārkārtotas. Šo iekārtu iegādes, uzstādīšanas un ražošanas rekonstrukcijas izmaksas veido summu 783 000 eiro apjomā.
Orkla Foods Latvija šī gada kopējais investīciju apjoms veido 1,17 milj. eiro. No tā 1,133 milj. eiro ir paša uzņēmuma ieguldījums, bet 37 000 eiro ir Eiropas Savienības struktūrfonda ELFLA līdzfinansējums.
Citi šī gada investīciju projekti ir saistīti galvenokārt ar ražošanas produktivitātes celšanu un ražošanas jaudu paaugstināšanu līdzšinējos tomātu mērču un majonēžu ražošanas procesos. Tomātu mērču fasēšanas līnijai ir uzstādīts depaletaizers, kas nodrošina automātisku tukšo burku padošanu uz fasēšanas līnijas; tas iepriekš tika darīts manuāli. Līdz ar to ir paaugstināta tomātu mērces fasēšanas līnijas produktivitāte, kā arī – veikti darba vides uzlabojumi, jo manuāla burku padeve fiziski ir ļoti grūts un nogurdinošs darbs. Papildu līdzšinējām ražošanas iekārtām jau uzstādīta jauna majonēžu gatavošanas iekārta, kas ļauj nodrošināt majonēzes sagatavošanu vienlaicīgi vairākām fasēšanas līnijām, ievērojami palielinot majonēžu ražošanas jaudu uzņēmumā Orkla Foods Latvija.
„Kopumā pēc šī gada investīciju projektu pabeigšanas ir paredzēts, ka ražošanas apjoms Babītes novada ražotnē 2017. gadā palielināsies par 30%. Vislielākais saražotās produkcijas pieaugums plānots tomātu mērču un dresingu segmentā. Piemēram, uzņēmumam Orkla Foods Latvija ir jāspēj saražot 3000 tonnas mērču un majonēzes gadā Igaunijas un Somijas tirgiem vien,” skaidro uzņēmuma Orkla Foods Latvija vadītāja.
Uzņēmuma Orkla Foods Latvija ražojumu eksporta tirgi ir ASV, Čehija, Dānija, Igaunija, Īrija, Kanāda, Krievija, Lielbritānija, Lietuva, Norvēģija, Slovākija, Somija, Zviedrija, Ukraina, Vācija.
Attēlā:
Tiek ražota majonēze tūbās Somijas tirgum. Orkla Foods Latvija ražotā majonēze Somijā ir pieejama ar zīmolu Felix.
Turpinot apkārtējai videi draudzīgu risinājumu ieviešanu pārtikas ražošanā, SIA “Orkla Latvija” pilnībā pārgājusi uz 100%
Zīmols “Spilva”, līdzās konservējumiem, mērcēm un ēdienu piedevām, produktu portfeli papildinājis ar jaunumu – garšvielu
“Orkla Latvija”, sekojot līdzi pasaules pārtikas tendencēm un patērētāju pieprasījumam, sāk ražot majonēzi no olām,