Garšvielu maisījums Hmeli-suneli

Kaltētu garšvielu maisījums, bez garšas pastiprinātājiem. Kaukāzu tautu virtuves garšviela, kurai ir universāls pielietojums dažādu ēdienu pagatavošanai, īpaši – gaļas ēdieniem kaukāziešu gaumē. Hmeli-suneli maisījumu labi papildina arī rīvēts muskatrieksts, krustnagliņas, melnie pipari, citronmelisa, bārbeles ogas, estragons, timiāns un salvija.

Sastāvs: Koriandrs, baziliks, dilles, selerijas, pētersīļi, piparmētras, lauru lapas, majorāns, ķiploki, čili pipari.
Lietošana: Hmeli-suneli nevajag pārāk ilgi karsēt un vārīt – vislabāk pievienot to ēdienam 10-15 minūtes pirms vārīšanas vai sautēšanas beigām. Bez hmeli-suneli nevar iztikt īstā harčo, čahohbili, sacivi un adžikā, taču tas lieliski iederas jebkurā gaļas ēdienā, papildina mērces, marinādes, sacepumu un pat pīrāgu garšu.

 

Produktu var iegādāties lielākajos tirdzniecības tīklos visā Latvijā.