Vienalga, kā dēvē šos salātus – par rasolu, rosolu vai Olivjē, viens ir skaidrs – mūsu galdā tiem ir īpaša vieta.
SASTĀVDAĻAS (8-10 ēdājiem):
- 1 burciņa Spilva konservētu zaļo zirnīšu
- 500 g labas doktordesas
- 6 ar visu mizu novārīti kartupeļi
- 3 ar visu mizu novārīti burkāni
- 4 cieti vārītas olas
- 150 ml vismaz 20% skābā krējuma
- 150 ml Spilva majonēzes
- Sāls, sinepes, melnie pipari pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Nomizo un sagriež mazos vienādos kubiņos kartupeļus, burkānus. Sagriež arī gurķus, doktordesu un olas. Visu liek vienā lielā bļodā, pievieno notecinātus konservētus Spilva zirnīšus.
- Mazākā bļodā sajauc mērci no krējuma, majonēzes, pēc garšas pievienojot ~ 1 ēdamkaroti sinepju, sāli un svaigi maltus melnos piparus.
- Mērci lej pāri lielās bļodas saturam un visu sajauc kārtīgi kopā. Pirms pasniedz galdā, ļauj garšām savilkties vismaz 30 minūtes.