
“Spilva” ražotne tiks paplašināta par 25 %, būvdarbi noritēs līdz nākamā gada vidum
Latvijā vadošā pārtikas ražošanas uzņēmuma “Orkla Latvija” mērču un gatavo ēdienu zīmola “Spilva” ražotnes paplašināšanas
“
“Šajā vasarā, uzsākot ražot humosu un “4 sezonu majonēzi”, esam spēruši nozīmīgu soli, lai attīstītu produktus, kuru sastāvā nav dzīvnieku izcelsmes izejvielas. Sagatavošanās process, ietverot izejvielu iegādi, laboratoriskos testus, ražošanas iekārtu pielāgošanu un iepakojuma dizaina izstrādi, ilga vairāk nekā gadu, un ar rezultātu esam gandarīti. Spilvas humosa un “4 sezonu majonēzes” pielietojums ēdienkartē ir ļoti plašs, tie ir paredzēti neierobežotam gardēžu lokam, taču vienlaikus tā ir arī Orkla Latvija atbilde tiem mūsu produkcijas cienītājiem, kuri interesējas par vegānu uzturam atbilstošiem ražojumiem,” informē Orkla Latvija komunikācijas direktore Lineta Mikša.
Šobrīd Spilva piedāvā trīs veidu humosus ar nosaukumu Hummus – klasisko, ar saulē kaltētiem tomātiem un ar adžiku, kas tiek gatavoti no turku zirņiem un apgrauzdētu, īpaši rūpīgi sasmalcinātu sezama sēklu jeb tahini pastas. Humosā ir augsts šķiedrvielu saturs, produkts nesatur glutēnu, kā arī tajā nav izmantotas dzīvnieku izcelsmes izejvielas.
Savukārt “4 sezonu majonēze” ir jauns produkts, kas ir pagatavots bez olām un citām dzīvnieku izcelsmes izejvielām. Tā ir Spilvas klāstā pirmā majonēze, kas ir piemērota arī augu valsts uztura piekritējiem.

Latvijā vadošā pārtikas ražošanas uzņēmuma “Orkla Latvija” mērču un gatavo ēdienu zīmola “Spilva” ražotnes paplašināšanas

Latvijā iecienītais zīmols “Spilva” turpina attīstīt savu plašo mērču klāstu un papildina tomātu mērču kategoriju

Latvijā vadošais zīmolu pārtikas ražošanas uzņēmums “Orkla Latvija” investēs 5,4 miljonus eiro mērču un gatavo