
Līdz ar karsto laiku būtiski pieaudzis pieprasījums pēc marinētajām bietēm
Latvijā vasara ir laiks, kad ēdienkarte kļūst vieglāka un svaigāka. Karstajās dienās iedzīvotāji arvien biežāk
“
Līdz ar jauna dizaina un materiāla pudelīšu ieviešanu Spilvas dresingu klāsts ir papildināts ar trijām jaunām garšām – “Jogurta-maurloku mērci”, “Mango-karija mērci” un “Vidusjūras zaļumu mērci”. Esam pārliecināti, ka tas būs gards papildinājums ikdienas maltītei!
“Jogurta-maurloku mērce” visvairāk būs piemērota dažāda veida svaigajiem salātiem. Mērces sastāvā ir citronu sula, kas piešķir salātiem īpašu svaigumu. “Mango-karija mērces” sastāvā ir mango biezenis un mango pārslas, pievienots arī baltvīna etiķis un ananasu koncentrēta sula, kā arī karijs. Mērce ļoti labi garšos kopā ar dažādu veidu rīsu un vistas ēdieniem. Mērci var izmantot arī kā marinādi. “Vidusjūras zaļumu mērcē” satiekas majonēzes un tomātu mērces garšas. Tās sastāvā ir dažādas Vidusjūras reģionam raksturīgās garšvielas, piemēram, ķiploks, pētersīlis, baziliks, paprika, koriandrs, oregano, timiāns. Lai garšai būtu izteiktāks asums, tai ir pievienotas sinepes. Mērce būs īpaši baudāma kopā ar jūras veltēm, vistas ēdieniem un makaronu salātiem.
Latvijā vasara ir laiks, kad ēdienkarte kļūst vieglāka un svaigāka. Karstajās dienās iedzīvotāji arvien biežāk
Lieldienas ir nosvinētas, olu kaujas – uzvarētas, bet ledusskapī vēl aizvien palikušas neskaitāmas vārītas olas?
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu.