Baklažāni adžikā

Baklažāni satur vielas, kas mazina holesterīna līmeni asinīs, un pektīnu, kas sekmē indīgu vielu izvadīšanu no organisma. Šis produkts viennozīmīgi garšos pikantās garšas piekritējiem. Ķiploku un čili piparu kombinācija kopā ar baklažāniem dod vienreizēji pikantu garšu. Baklažāni adžikā ir garšīga uzkoda, kā arī piedeva pie gaļas un citiem otrajiem ēdieniem. Tie lieliski garšo uzsildīti.

Uz iepakojuma etiķetes redzams papildu marķējums – zaļa lapiņa ar uzrakstu „Bez konservantiem”. Tas nozīmē, ka produkts pagatavots tāpat, kā mājās, ar pasterizācijas metodi, tādēļ pēc burciņas atvēršanas to jāglabā ledusskapī.

Uzglabāšanas termiņš neatvērtā veidā – 36 mēneši. Baklažānus adžikā fasē 0,58 l stikla burciņās.

 

Produktu var iegādāties lielākajos tirdzniecības tīklos visā Latvijā.

100 g produkta satur:
Enerģētiskā vērtība 99 kcal/415 kJ,
olbaltumvielas 1,4 g,
ogļhidrāti 14,7 g,
tauki 3,8 g,
sāls 1,6 g

Sastāvdaļas: baklažāni 63%, adžika 37% [saldā paprika, tomātu biezenis, cukurs, rapšu eļļa, ķiploki, pārtikas sāls, skābuma regulētājs (etiķskābe), garšvielas, garšaugi]. Iespējams saturēt niecīgas daļiņas ZEMESRIEKSTU.