Uzkodu gurķi saldskābā marinādē

Šie gurķi garšos pilnīgi citādi nekā gurķi tradicionālajā marinādē. Uzkodu gurķu marināde ir veidota, ņemot par pamatu skandināvu iecienīto saldskābo gurķu garšu. Šiem gurķiem asumu piešķir tādas garšvielas kā kurkuma un muskatrieksts.

Uzkodu gurķi ir sagriezti šķēlītēs un ir gatavi lietošanai uzreiz pēc izņemšanas no burciņas. Tie būs neaizvietojami uz desmaizēm, dekorējot ēdienus ar „rozītēm” vai „buriņām”.  Saldskābos gurķus izmanto, gatavojot burgerus, karstmaizes, ietinot tos lavašmaizītēs un iegriežot gaļas salātos.

Uz iepakojuma etiķetes redzams papildu marķējums – zaļa lapiņa ar uzrakstu „Bez konservantiem”. Tas nozīmē, ka produkts pagatavots tāpat, kā mājās, ar pasterizācijas metodi, tādēļ pēc burciņas atvēršanas to jāglabā ledusskapī.

Derīguma termiņš neatvērtā veidā — 36 mēneši. Produkts tiek pildīts 460 ml burciņā.

 

Produktu var iegādāties lielākajos tirdzniecības tīklos visā Latvijā.

100 g produkta satur:
Enerģētiskā vērtība 64 kcal/270 kJ,
ogļhidrāti 15g (no tiem cukuri 14,3g),
olbaltumvielas 0,4g,
tauki 0,1g (no tiem piesātinātās taukskābes 0g),
sāls 1,2g

Sastāvdaļas: gurķi, ūdens, cukurs, skābuma regulētājs (etiķskābe), jodēts sāls, stabilizētājs (kalcija hlorīds), aromatizētāji (tostarp diļļu, kurkumas, čili).