Pesto majonēze

Tradicionālā Vidusjūras virtuve nav iedomājam bez pesto, un tagad Vidusjūras vasaras garša pieejama arī Spilvas majonēžu klāstā. Smalcinātās bazilika lapiņas “Pesto majonēzi” iekrāso gaiši zaļā tonī, bet pesto raksturīgā smarža piedod majonēzei patīkamu svaigu bazilika lapiņu aromātu. Majonēzei raksturīga īpaši izsmalcināta Vidusjūras garšu buķete. Spilvas “Pesto majonēzes” bagātīgo sastāvu veido rapšu eļļa, ūdens, pesto mērce, smalcinātas bazilika lapiņas, saulespuķu eļļa, ēdamie kastaņi, siers, pīniju rieksti, cukurs, olu dzeltenums, spirta etiķis, sāls, saldais krējums, sīpoli, ķiploki. Produkts nesatur glutēnu jeb lipekli!

“Pesto majonēzei” ir lieliska garšas saderība ar makaroniem un pastas ēdieniem, mērcēm, sautētiem vai grilētiem dārzeņiem, salātiem un zivju ēdieniem. To var izmantot kā “smēriņu” uz grauzdētas maizes, arī kā dip mērcīti pie svaigiem dārzeņiem un uzkodām. Ieteicams pamēģināt šo majonēzi ar sālsūdenī novārītiem sparģeļiem! Šī majonēze ēdienam piešķirs vasarīgu vieglumu un svaigumu, bet tajā pašā laikā nodrošinās arī sāta sajūtu.

Majonēze pildīta 250 ml stāvpakā. Derīguma termiņš neatvērtā veidā – 4 mēneši. Uzglabāt temperatūrā no +1 līdz +6°C.

 

100 g produkta satur:
enerģētiskā vērtība – 470 kcal (1925 kJ),
tauki – 49 g (tostarp piesātinātās taukskābes – 3,8 g),
ogļhidrāti – 5,8 g (tostarp cukuri – 3,3 g),
olbaltumvielas – 1,1 g,
sāls – 1,5 g.

CEPTI DĀRZEŅI PESTO MARINĀDĒ

CEPTI DĀRZEŅI PESTO MARINĀDĒ

Šodien ir lieliska diena, lai pagatavotu ašo dārzeņu recepti ar Spilva pesto majonēzi! TEV VAJADZĒS: 1 cukini 1 paprika  4 mini burkāniņi  ½ brokoļa  2 ēdamkarotes bazilika pesto  olīveļļa vai sviests cepšanai  Spilva pesto majonēze pasniegšanai   PAGATAVOŠANA: 1. Dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos un liek bļodā. Pievieno bazilika pesto un samaisa kopā. Atstāj uz 10 […]